dijous, 7 de novembre del 2013

Manifest conjunt


 
  Vos passam el manifest signat de manera conjunta entre l'ampa de la nostra escola i la de l'IES Damià Huguet de Campos. Avui mateix ha estat lliurat al senyor Batle, Sebastià Sagreras. Ha estat una proposta de la FAPA, es fa de manera conjunta a la Comunitat Educativa de les Illes Balears.

            DECLARACIÓ DE LA COMUNITAT EDUCATIVA ALS BATLES I BATLESSES

Les APIMA del Ceip Joan Veny i clar i del Ceip Nou de Campos reclamam al nostre Batle, Sr. Sebastià Sagreras, que  defensi la següent declaració a l'Assemblea de Batles de Mallorca de dia 8 de novembre:
Aquesta Assemblea de Batles, que representa a la ciutadania dels municipis de Mallorca, insta al Govern de les Illes Balears a atendre les demandes de la comunitat educativa per acabar amb aquest conflicte educatiu i establir les bases per a un sistema educatiu estable i de qualitat.
Per això, reclama:
  • Que la Conselleria d'Educació obri una negociació real amb totes les entitats de la comunitat educativa per posar les bases de la millora de l'educació a les Illes Balears.

  • La reducció de les ràtios i la dotació dels centres educatius amb les plantilles necessàries per garantir una educació de qualitat i l'atenció individualitzada als alumnes.

  • La substitució de les baixes dels docents en un temps inferior als cinc dies lectius.

  • L’atenció de les necessitats educatives i socials de l'alumnat, assegurant les ajudes necessàries i la conciliació de la vida laboral de les seves famílies (beques, menjadors escolars, llibres de text, activitats extraescolars, serveis complementaris, etc.)

  • El foment de la cohesió i la participació de la comunitat educativa, especialment de les famílies, en la gestió i funcionament dels centres educatius, com recull la Constitució Espanyola.

  • Un Pla de Formació dels Docents, adaptat a les noves necessitats del sistema educatiu, i un Pla de Formació per a les Famílies, per millorar la seva capacitació i habilitats parentals.

  • El suport necessari a les APIMA, que estan suplint les mancances de l'administració amb gran esforç personal i econòmic.

  • La suspensió de l'aplicació del Decret-Llei de Tractament Integrat de Llengües  i la preparació d'un Pla d'ensenyament de Llengües dissenyat amb arguments acadèmics i amb el consens de tota la comunitat educativa.

  • La retirada del tràmit la Llei de Símbols, que censura i coarta la llibertat d'expressió.

  • La modificació del Projecte de Llei de Convivència, des de l’actual plantejament repressor cap a un plantejament de resolució de conflictes.

L’anul·lació de qualsevol expedient disciplinari obert durant aquest conflicte, per restaurar la calma que necessita la comunitat educativa.

                 PER UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT PER ALS NOSTRES FILLS I FILLES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada