dijous, 28 de novembre del 2013

28 N: L'educació és la llum del futur. Tenim raons per obrir!


         


      Avui l'escola s'ha obert de 19h a 21h per xerrar sobre educació. Ens hem congregat un grup de pares i mestres i n'hem tret molt de profit. La xerrada informativa sobre el que representarà la LOMCE, aprovada avui, d'en Montserrat Nadal ha estat molt clarificadora, a la vegada que ens ha deixat a tots un regust amarg pel que representarà per als nostres fills. Des d'aquí li donam les gràcies per haver vengut desinteressadament a fer la xerrada.

        Al mateix temps que es feia la xerrada, al gimnàs hi havia altres mestres i pares amb els nins fent el ninot que ha quedat molt bé. Després hem compartit entre tots una xocolatada desfeta amb coca bamba que ha estat boníssima! L'acte ha acabat amb una encesa d'espelmes simbòlica que vol ser la llum dins tota aquesta foscor que envolta l'educació.

     Una vetllada molt gratificant i agradable, des d'aquí volem agrair a totes les persones que heu vengut, a totes les persones que ho heu fet possible i a tots els que no heu pogut venir, no vos preocupeu, n'hi haurà més com aquesta.

                                    Gràcies a tots i a totes...

                                           
                                                      XERRADA SOBRE LA LOMCE
                     

TALLER FABRICACIÓ DEL NINOT DE LA LOMCE I EL TIL


                            

BONA UNIÓ!


                                                                MANIFEST
28 de novembre de 2013
Avui fa un any de les assemblees “Tancats per a les retallades, oberts per a l'educació”. Un any, en el què la llavor sembrada per fer visible el treball compartit de les comunitats educatives, ha fructificat amb accions conjuntes, que han situat a l'educació a l'eix central del debat públic a les nostres Illes.
És un any de grans èxits i de descobriments. Especialment el d'experimentar la gran força que dóna el raonament, el discurs pedagògic, la informació directa, el diàleg, l'acció comuna, entre tots els membres de la comunitat educativa. A la vegada, és un any en el què constatam les dificultats que comporta iniciar un diàleg seriós amb l'actual administració. Un any en el què, amb una simplificació ideològica de bons i dolents, alguns han volgut convertir el que hauria d'ésser un debat educatiu, real i necessari, en una guerra de bàndols i d'incondicionals.
Des de l’inici del curs 2013-2014, el dia 13 de setembre passat, no hem pogut viure un dia normal a cap centre d’ensenyament públic de les Illes Balears.
Fa massa temps que patim les injustícies d’unes decisions polítiques que, com un caliu abrasador, han estès les seves flames per tot el panorama educatiu, fins al punt de posar en risc de desaparició els nivells de qualitat que fins a dia d’avui li eren propis.
Tot plegat ens trobam al davant d’un panorama desolador que només gràcies a l’esforç dels docents, els alumnes i els pares i mares, units al voltant de les comunitats educatives, s’ha pogut salvar i s’ha evitat la tragèdia.
I perquè no volem que l’èxit escolar esdevingui novament fracàs, les comunitats educatives que defensam l’educació pública de qualitat volem fer públic el nostre rebuig a les polítiques educatives dels governs central i autonòmic, i especialment a les seves maneres unilaterals d'aplicar-les, tant a la LOMCE com al TIL.
Per tot això, manifestam:
1. El nostre reconeixement a tots els docents de les Illes Balears, perquè amb el seu esforç diari fan possible que els alumnes:
• Assoleixin les competències necessàries per ser més i millors persones, formades i amb criteri.
• S’eduquin en igualtat, en valors democràtics, respecte a la interculturalitat i respecte al medi ambient.
2. El reconeixement a les famílies, que amb la seva implicació han permès la unió i la força necessàries per aconseguir una millor educació pels alumnes.
3. La nostra preocupació per la pèrdua de qualitat de l’ensenyament per
causa de les retallades pressupostàries.
4. El nostre suport a tot el personal docent i no docent dels centres educatius de les illes que, amb aquesta situació, ho tenen més i més difícil a cada dia que passa.
5. La nostra indignació pel retard amb què arriben les beques de menjador i de transport; una situació preocupant que agreuja encara més la situació de les famílies afectades per la crisi, i que cada dia són més.
6. El nostre complet rebuig a les actuals reformes educatives, que representen un atac a l’Educació Pública com mai s’havia vist fins ara.
7. La nostra indignació per la pèrdua d’autonomia dels centres per a l’elaboració dels seus projectes TIL, i dels Consells Escolars, que la LOMCE convertirà en òrgans consultius.
8. La nostra preocupació més gran per la situació d’abandó i desemparament més absoluta en la què queden els nins amb necessitats educatives especials. Per ells, el TIL suposa la desfeta més gran de tot el sistema existent al voltant del servei de suport educatiu (ATE, AD, i PT).
9. Pel retrocés del paper del català com a llengua pròpia de les Illes Balears en el sistema educatiu que es materialitza amb l’aplicació del TIL, un atac més a la política de normalització lingüística consensuada fins ara per tota la societat.
I per tot això, exigim als governs central i autonòmic:
1. La retirada de la LOMCE i el TIL, per no comptar amb la imprescindible participació i consens de tots els agents de la comunitat educativa
2. Possibilitar les condicions per que l’alumnat puguin exercir el seu dret a una educació pública de qualitat: baixada de ràtios, augment del nombre de professorat, ajudes a menjador, suports a les necessitats educatives ...
3. Que creïn les condicions per treballar amb el conjunt de la comunitat educativa cap a un Pacte Social per a l’Educació.
LA LLUITA CONTINUA!!!
SEMPRE JUNTS, SEMPRE UNITS, SEMPRE ENDAVANT!!!

LA NOSTRA ESCOLA NO HI PODIA FALTAR!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada